Reorganize


En bild på Mikaela från i somras

Har efter många om och men bestämt mig för att organisera om alla bilder jag har på datorn. Tidigare har jag sorterat allt enbart efter datum, tex: ”2010 -> Januari -> 2010-06-13 Mikaela”, men tycker de börjar bli rörigt att hitta bland allt. Istället tänkte jag sortera efter kategorier, typ som på bloggen med ”Porträtt, Natur” os.v.

Känns som de kommer ta en evighet med alla tusentals bilder man samlat på sig, får hoppas det lönar sig :)

Hur sorterar ni era bilder?

4 kommentarer till “Reorganize”

 1. LINDA - [foto och vardag]

  Jag ÄLSKAR den här bilden! Så enkel på något sätt och så galet fin. En av mina favoriter bland dina porträtt. :D

  Haha jag har en hel del kategorier… Längre fram, då jag blivit en förhoppningsvis lyckad fotograf, ska jag ha delat in porträtten i ”bröllop”, ”kärleksporträtt”, ”barn”… osv! Man drömmer ju om att bli fotograf, heh. Jag tänker iallafall försöka! Hellre försöka och misslyckas än att inte ha försökt alls och sedan ångra sig, som alla säger. ;D Oj, nu vet jag inte varför jag ens nämnde det men… Jag orkar inte sudda! ;)

 2. Fotograf Sara Marklund

  Jag håller också på att sortera om mina bilder, ett arkiv på ca. 80.000 bilder tar inte bara ett par minuter att fixa om ;-)

  Svar: Tack snälla :-)

 3. Matilda [myphoto.blogg.se]

  Riktigt snygg bild med sköna färger och fin modell!

  När jag sorterar mina bilder följer jag det mönster du skriver om; År – Månad – Namn på mappen (t ex ”Porträtt Matilda, utomhus, löv”) och eftersom jag skriver nyckelord i namnet på mappen kan jag bara söka efter porträtt på datorn så dyker allt upp, och då kan jag dessutom orientera mig om jag vet att jag har fotat bilder i januari 2010 :-)

 4. angelica

  Jisses så vackert!

Kommentering är avstängd.