Övergivet

För några helger sedan bestämde jag och en polare oss för att dra iväg på en liten utflykt och fota övergivna tåg. Just övergivna platser och saker är något som fascinerat oss båda, men var länge sedan vi va iväg på något äventyr nu så de va hög tid!

Efter mycket sökande på nätet utan att hittat någon exakt info om vart de skulle finnas, satte vi oss i bilen med förhoppningar om att hitta något. Ju närmare vi kom platsen där vi trodde de fanns, steg spänningen och efter ca 1,5 timmes bilfärd fann vi det vi sökte! :)

Mitt där i ingenstans stod de gamla tågen, uppskattningsvis från 50-talet ,och rostade. Vi spenderade nog över en timme med att gå runt där o knäppa bilder. Helst av allt hade vi velat fota inne i tågen, men tråkigt nog var dörrarna till ett passagerartåg låsta. Efter lite letande fann vi ett öppet fönster på baksidan, inte särskilt stor, men vi tänkte att vi ger det ett försök. Eftersom det var ganska högt upp letade vi fram några stockar att stå på, man kände tydligt doften av ”gammalt” när man stack in huvudet i vagnen.
Jag tog äran att försöka klättra in först med min viga kropp. Efter att ha fått in ena benet på en stol och stod lite halvtaskigt till, så kommer det en geting emot mig. Jag brukar inte vara speciellt rädd för getingar, men just i detta läge gick pulsen upp och jag viftade till den lilla insekten. Sekunden efter va getingen inne i min mun, fort som ett attan lyckades jag spotta ut getingen och fick mig ett stick i underläppen :/

Efter den lilla incidenten va jag inte längre så sugen på att klättra in, nöjde mig med att stå utanför och fota in i vagnen ;)
Så man kan sammanfatta det som en händelserik dag, va trots sticket lätt värt att åka dit!
Har fler bilder som dyker upp inom en snar framtid :)

En kommentar till “Övergivet”

  1. Rizzo

    Tja. Har du lust att hjälpa mig att hitta dessa tåg? Vi är tre personer från Stockholm som söker just gamla tåg för att spela in en konstnärs film. Vi har försökt att prata med SL etc men dom vill inte ha med oss att göra, rädda för skadegörelse, elskenor etc. Well well. Hoppas du kan hjälpa oss! Den hjälpen vore guld värt! Tack på förhand. Mvh rizzo

Kommentering är avstängd.